Daarom SAMEN

Gemeenten

Sinds 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de zorg voor jeugd. Wij noemen dit de transformatie van de jeugdhulp. Hiermee is de zorg voor jeugd dichter bij jeugdigen georganiseerd wat van organisaties vraagt (nauwer) met elkaar samen te werken. Zo ontstaat de mogelijkheid de zorg voor jeugd op maat aan te bieden en in samenhang met verschillende organisaties en het eigen netwerk. Dit doen we door samen te werken bij het ontwikkelen, bundelen en delen van kennis voor betere zorg voor alle gezinnen.

Doel

Ons doel is om dé regionale netwerkorganisatie te zijn voor innovatie in de zorg voor jeugd in de regio’s Holland Rijnland, Haaglanden en Hollands Midden. SAMEN is er voor ouders, kinderen, jongeren, (toekomstige) hulpverleners, beleidsmakers en onderzoekers en samen concentreren we ons op de transformatie van de zorg voor jeugd en gezinnen. Want:

Ontwikkelen doe je SAMEN.

Netwerkorganisatie

SAMEN is een netwerkorganisatie (wij noemen dit een Academische Werkplaats) die werkt in de regio’s Holland Rijnland, Haaglanden en Hollands Midden. Wij ontwikkelen kennis en benutten deze en bestaande kennis maximaal door:

  • onderzoeksactiviteiten naar de jeugdsector om deze te versterken en te verankeren;
  • scholing en workshops te verzorgen;
  • (wetenschappelijke) kennis te verspreiden;
  • en ouders en jeugdigen, beleid, praktijk, onderzoek en onderwijs te verbinden.